Brazilská nízkonákladová letecká společnost GOL převzala dne 12.9.2006 nový letoun Boeing 737-800. Právě tento stroj byl o 17 dní později, dne 29.9.2006 nasazen na linku číslo GOL1907 ve směrování Manaus – Brasilia – Rio de Janeiro. Šestičlenné posádce velel kapitán Decio Chaves a na palubě se nacházelo 148 cestujících. Stroj odstartoval z Manaus 15:35 místního času.

O dvě hodiny později nouzově přistál na vojenském letišti Cachimbo v amazonské džungli obchodní letoun Embraer 600 Legacy, který přelétával z továrního letiště Sao José dos Campos k zákazníkovi do USA. Stroji chyběl jeden winglet a posádka nahlásila střet za letu s neznámým objektem.

Krátce předtím došlo ke ztrátě spojení s Boeingem 737-800 společnosti GOL. Jeho trosky byly nalezeny v hustém pralese následující den. Záchranné práce komplikoval nesmírně obtížný terén a nepodařilo se najít žádné přeživší. Byly však nalezena těla všech 154 obětí havárie.

Vyšetřovatelé si poté začali spojovat havárii Boeingu 737 s nouzovým přistáním Embraeru Legacy. Po důkladné analýze záznamů z „černých skříněk“ bylo zjištěno, že došlo ke vzdušné srážce obou letadel. Boeing a Embraer se střetly levými křídly. Oba stroje letěly v protisměru v letové hladině 370. Zatímco u Embraeru došlo pouze k odlomení wingletu, Boeingu 737 bylo „amputováno“ 7 metrů levé části křídla. Poté nastal již neříditelný pád Boeingu do džungle a smrt všech cestujících i posádky.

Závěrečná zpráva o došetření havárie byla publikována brazilským úřadem pro vyšetřování leteckých nehod CENIPA (Centro de Investigacao z Prevencao de Acidentes Aeronauticaos) v prosinci 2008. Bylo zjištěno s Embraerem navázal rádiové spojení řídící letového provozu ve městě Brasilia naposledy v 15:51. V 16:30 se ho dispečer postupně pokusil kontaktovat 6x, ale neúspěšně. Poté se již stroj nacházel v zóně, kterou řídil dispečer ze střediska Amazonic. Posádka Embraeru se v té době snažila kontaktovat dispečera v Brasílii, byla ale již daleko a spojení bylo špatné. Na středisko Amazonic neměla na rádiu naladěnou frekvenci.

Obě letadla byla sice vybavena protisrážkovým systémem TCAS, v Embraeru však došlo k jeho poruše a posádka Boeingu ho z neznámých důvodů neuposlechla. Posádka Embraeru si nevšimla, že je systém TCAS nefunkční, jelikož signál o jeho poruše spočíval v malé zprávě zobrazující se na jednom z displejů v kokpitu. V Embraeru došlo také k neúmyslnému vypnutí transpondéru a tak letoun zmizel dispečerům z radarů, ti však situaci urgentně neřešili.

Vyšetřováním se také zjistilo, že brazilští řídící letového provozu jsou přetíženi a špatně placeni. O rok později došlo k jejich stávce, jelikož ale v Brazílii řídí letový provoz vojáci, bylo 14 vůdců stávky propuštěno z armády a ostatním nařízeno vrátit se do práce.  

foto: Brasilian Air Force

foto: Rafael Luiz Canossa  wikimedia.org CC BY SA 2.0

 

 

Zdroj: www.wikipedia.org

L+K 06/2009