Vyřazované 10 let staré Airbusy A380 od Singapore Airlines se chystá údajně převzít portugalský letecká společnost Hi Fly.  Singapore Airlines zatím vyřadily z flotily 2 letouny A380, které jsou nyní uskladněny na letišti  ve francouzských Lourdes.  Hi Fly se specializuje na pronájmy letadel i s posádkami po celém světě,  v současnosti má ve flotile 8 letadel (1x Airbus A321, 3x A330 a 4x A340).

Azerbajdžánská nákladní letecká společnost Silk Way Airlines projevila obavu o ukončení výroby Boeing 747-8F a projevila zájem o dalších 20 letadel tohoto typu. Její ředitel, Jahangir Askerov, uvedl, že Silk Way bude potřebovat tyto letadla v časovém horizontu deseti let. Otázkou je jestli firma Boeing bude ochotna tak dlouhou dobu výrobní linku na typ 747 udržovat.

Aerosalon v Singapuru, probíhající ve dnech 6.-11.2.2018, je ve znamení wingletů. Poprvé se na aerosalonu s winglety představil ruský Suchoj SuperJet, ruský výrobce si od  instalace wingletů na křídlo Superjetů  slibuje snížení spotřeby paliva o 3 %. Dalším výrobcem, který se v Singapuru oháněl novými winglety, je evropský Airbus. Evropský výrobce vyvinul lepší winglety pro typ A350,které mají být zákazníkům k dispozici koncem letošního roku.