V září 2020 představila firma Airbus koncept nových typů letadel poháněných vodíkem. Nejednalo se sice o žádný přelomový vynález, o vývoji vodíkem poháněných letadel se uvažovalo již v osmdesátých letech minulého století. Nejdále se dostali Sověti, kteří vyrobili testovací letoun Tupolev Tu-155. Tento stroj vycházel z typu Tu-154, ale jeden z jeho motorů byl poháněn vodíkem. Více v článku Dopravní letadla na vodíkový pohon.

Airbus nově ukázal tři ilustrace letadel označených jako Airbus Zero E (čili bez emisní). Mimo nového turbovrtulového letadla a bezocasého letounu typu BWB (blended wing body) se na obrázcích objevil i vcelku konveční dvoumotorový stroj poháněný turbodmychadlovými motory. Pokud by Airbus začal na letadlech s vodíkovým pohonem pracovat má tento „Zero E“ asi nejblíže k realizaci. „Zero E“ má být letoun pro 120 cestujících s podobnou vnější vizáží jako Airbus A321. Nádrže na kapalný vodík, oddělené od kabiny cestujících přetlakovou přepážkou, mají být umístěny v zadní části trupu (zde měl palivové nádrže i pokusný Tupolev Tu-155), dolet s maximálním zatížením má dosahovat 3700 kilometrů. Nové mají být koncové části křídla, jejichž polohu bude možné za letu upravovat, například při průletu oblastí s výskytem turbulencí nebo při poryvech větru.  

Prototyp „Zero E“ byl měl vzlétnout okolo roku 2030 a v případě zájmu zákazníků by se měly tyto letouny objevit na linkách okolo roku 2035. Při financování vývoje Airbus spoléhá na vládní podporu vybraných zemí Evropské Unie.