Americký prezident Donald Trump používá v současnosti k přepravě Boeingy VC-25A. Tento stroj vychází z typu B747-200B, který poprvé vzlétl již na počátku 70. let minulého století. Dva prezidentské stroje byli sice vyrobeny až v polovině devadesátých let minulého století, ale i tak se již jedná o přes 30 let staré letouny. Na tyto stroje již nejsou delší dobu vyráběny náhradní díly a tak je jejich údržba stále složitější a nákladnější.

Proto bylo v roce 2009 vyhlášeno výběrové řízení na náhradu obou strojů. Do soutěže se přihlásili evropský Airbus s typem A380 a americký Boeing s typem 747-8. Jiné stroje totiž přihlásit nebylo možné, jelikož hlavní specifikace amerického vojenského letectva, které prezidentské letouny provozuje, zněla na čtyřmotorový letoun. A jiné se aktuálně nevyrábí. Účast Airbusu v soutěži byla ale spíše formální a tak evropský výrobce ze soutěže později odstoupil a vítězem se stal v roce 2015 americký Boeing.

Nový stroj bude muset splňovat několik specifikací, aby mohl sloužit k přepravě prezidenta USA. Letoun musí být vybaven ochranou proti rušení radiové komunikace, ochrany proti řízeným střelám a také zbraním k vedením elektronického boje. Dále musí být odolný proti radiaci a elektromagnetickým vlnám po jaderném výbuchu.

Dále musí být absolutně nezávislým na pozemním vybavení letišť, čili musí být vybaven nástupními schody a systémem nakládání a vykládání zavazadel a carga.

Samozřejmostí je vybavení interiéru toaletami, koupelnou, ložnicemi a šatnou. K dispozici musí být také dostatečný prostor pro uložení zásob jídla a vody.

Komunikační systém letounu, rozuměje komunikaci prezidenta, musí být zabezpečena proti úniku dat.

Vítězné nové Boeingy 747-8 budou pravděpodobně zařazeny do služby až v roce 2024, takže je otázkou, jestli se jich Donald Trump dočká (má volební mandát mezi léty 2017-2021 a musel by být zvolen podruhé).

Co se týče konkrétních letadel, které se budou pro dopravu prezidenta upravovat z klasických sériových strojů. Pikantní skutečností je, že se bude jednat o dva stroje určené původně pro ruskou leteckou společnost TransAero. Tyto stroje měl ruský dopravce převzít v roce 2016, ale v roce 2015 zkrachoval. V té době ale již byly letouny ve fázi finální montáže.



Takto by měl nový prezidentský stroj vypadat (fotomontáž : © http://defence-blog.com)

Zdroj: L+K 4/2016