O tragédii let Korejských aerolinií číslo 007, který byl sestřelený nad Sachalinem určitě slyšel každý. Málokdo ale ví, že o 18 let později,  málem došlo k dalšímu sestřelu korejského Boeingu 747-400 ale tentokrát armádou USA. 11. 9. 2001 letěl letoun registrace HL 7404 na lince z korejského Soulu na letiště JFK v New Yorku , USA. Vzhledem ke vzdálenosti bylo nutné přistát pro palivo na letišti v Anchorage na Aljašce. Letadlo bylo cca 3h letu od Anchorage, když piloty zastihla zpráva o teroristických útocích na budovy WTC. Taktéž obdrželi informaci, že všechny mezinárodní lety se mají otočit zpět na letiště odkud vzlétli a nebo přistát na nejbližším letišti mimo území USA. Piloti letu byly nicméně přesvědčeni, že přistanou na Aljašce a tam vyčkají jak se situace vyvine. S ústředím Korean Air o této situaci diskutovali prostřednictvím systému ACARS. Jedna ze zpráv obsahovala písmena „HJK“, což je v letectví uznávaná zkratka pro slovo „hijacked“, tedy únos.

V ústředí firmy ARINC (Aeronautical Radio, Incorporated ), která zajišťovala přenos zpráv mezi letadlem a ústředím Korean Air vyhodnotily, že by se mohlo jednat o pokus posádky oznámit, že byly uneseni. Nutno podotknout, že k omylo došlo částečně i proto, že klávesnice FMC (Flight Management Computer) neumožňuje napsat otazník a věta, která obsahovala písmena „HJK“ byla s největší pravděpodobností míněna jako otázka. Když bylo letadlo Korejských aerolinií cca 30 min od bodu, kde mělo vstoupit do vzdušného prostoru USA, společnost ARINC informovala obranu amerického vzdušného prostoru NORAD (North American Aerospace Defense Comand), že letadlo na lince KAL 085 je pravděpodobně uneseno. V té době už se letectvo USA nacházelo ve stavu nejvyšší pohotovosti a do pár minut odstartovali ze základny Elmendorf dva hotovostní stíhače F-15 Eagle. Mezití řídící provozu v Anchorage na Aljašce požádal piloty o nastavení kódu 7500 na odpovídači sekundárního radaru. Tento kód znamená že letadlo je uneseno. Piloti takto mohou předat zprávu že průběh letu nemají ve svých rukou aniž by nutně vzbudili podezření u únosce, který s nimi pravděpodobně bude v kokpitu.

FMC boeingu 737, přes který posádky komunikují systémem ACARS

Odpovídač sekundárního radaru taktéž u Boeingu 737

Ilustrační foto: gc232, flickr.com

 

Další kód je například 7600 pro ztrátu spojení nebo 7700 pro jiné potíže na palubě. Řídící tedy piloty požádal zda mohou nastavit kód 7500 v domění, že pokud letadlo uneseno není, piloti toto zamítnou. Místo toho kapitán kód potvrdil a nastavil na přístroji. Tím situace ještě vyeskalovala. Obě stíhačky nyní doprovázeli korejsky jumbojet. Řízení letového provozu v Anchorage dostalo informaci od NORAD, že jestli se nepodaří let KAL 085 odklonit, přijde rozkaz k sestřelu. Mezitím guvernér Aljašky, Tony Knowles, nechal evakuovat všechny vládní budovy a větší hotely v Anchorage. V nedalekém přístavu Valdez, byly všechny tankery které nakládali surovou ropu okamžitě odeslány pryč z přístavu na volné moře.

Mezitím řídící letového provozu v Anchorage vydal pilotům příkaz vyhnout se všem hustěji obydleným městům a divertovat do Whitehorse v Kanadě. O celé záležitosti byl rovněž informován kanadský premiér Jean Chrétien, který vydal povolení k sestřelu letadla v kanadském vzdušném prostoru, pokud neuposlechne příkazu stíhačů, kteří Boeing doprovázeli. 90 minut od okamžiku, kdy kapitán nastavil kód 7500 na odpovídači, letadlo bezpečně přistálo ve Whitehorse. Po přistání bylo odstaveno daleko od terminálu na volné betonové ploše. Na letadlo už čekala zásahová jednotka kanadské policie. Následný výslech pilotů ukázal že se jednalo o nedorozumění. Na dotaz proč nastavili kód 7500 odpověděli, že je o to požádal řídící z Anchorage. Ten zopakoval přesně frázi z příručky avšak věta byla nešťastně naformulovaná. V ten přistál ve Whitehorse ještě jeden Boeing 747F Korejských aerolinií.

 

Ilustrační foto: Lukáš Musil